Špargľový šalát s vajíčkom a špenátom
Suroviny na 4 porcie
- 1 kg bielej špargle
- 1 citrón
- 1 PL cukru
- 1 plátok masla
- 8 vajíčok
- 2 hrste čerstvých špenátových listov
- hrsť nasekaných byliniek podľa chuti (kôpor, pažítka...)
- 6 PL olivového oleja
- 3 PL bieleho balzamikového octu
- 1 PL medu
- soľ, mleté čierne korenie
Vajíčka uvarte na tvrdo. Špargľu očistite od drevnatých koncov a šupky. Vo veľkom hrnci dajte zovrieť vodu s lyžičkou soli, cukru a polovicou dôkladne umytého citróna. Pridajte špargľu a varte podľa potreby 8 - 15 minút. Špenát a bylinky prepláchnite a osušte. Zmiešajte šťavu z polovice citróna spolu s medom a balzamikovým octom. Môžete pridať aj 2 - 3 PL vody, v ktorej sa varila špargľa. Naukladajte na taniere špargľu, vajíčka a špenát s bylinkami. Zalejte zálievkou a servírujte s čerstvým pečivom.