Cupcake vo vaječnej škrupinke
Suroviny na viac porcií
- 120 g masla
- 100 g mlieka
- 120 g hladkej múky
- 50 g kokosu alebo orieškov
- 1/2 ČL jedlej sódy
- 1/4 ČL prášku do pečiva
- 2 vajíčka
- 50 g kryštálového cukru
- vaječné škrupinky alebo papierové košíčky
Vaječné škrupinky vydezinfikujte vriacou vodou a nechajte vysušiť. V hrnci rozpustite maslo. Po odstavení doň vmiešajte mlieko. Múku zmiešajte s kokosom, sódou a práškom do pečiva. Vajíčka vyšľahajte s cukrom do penista. Do vaječnej zmesi striedavo primiešavajte tekutú a sypkú zmes. Rúru predhrejte na 170 stupňov. Hotové cesto po lyžičkách alebo s pomocou cukrárenského vrecka naplňte do trištvrte škrupiniek alebo papierových košíčkov umiestnených vo forme na mafiny. Škrupinky môžete vo forme zafixovať alobalom alebo papierom na pečenie, aby sa neprevrátili. Pečte asi 15 - 20 minút. Servírujte iba tak alebo s ovocným kokteilom či dozdobené krémom.
Tip: Ak sa rozhodnete umocniť ešte viac kokos v ceste, obyčajné mlieko nahraďte kokosovým. Škrupinky nenapĺňajte príliš, aby vám z nich pri pečení cesto neušlo. Ak sa tak stane, upečené vytečené cesto zrežte, škrupinku odstráňte a servírujte upečené piškótové vajíčka.