Výdatný šalát s kuracím mäsom a parmezánom
Suroviny na 4 porcie
Na dresing:
- 250 ml hustého smotanového jogurtu
- 45 ml majonézy
- 2 prelisované strúčiky cesnaku
- 2 PL limetovej šťavy
- soľ, mleté čierne korenie
Na mäso:
- 4 rezne z kuracích pŕs
- šťava a kôra z jedného citróna alebo limety
- 2 prelisované strúčiky cesnaku
- 2 PL olivového oleja
- soľ, mleté čierne korenie
Na šalát:
- 1 - 2 hlávky rímskeho šalátu
- 1 šalátová uhorka
- 2 - 3 indické placky papadum
- hoblinky parmezánu
Všetky suroviny na dresing zmiešajte a nechajte postáť pri izbovej teplote. Kuracie rezne jemne naklepte alebo aspoň narežte, posypte z každej strany soľou a korením. V miske zmiešajte citrónovú šťavu, kôru, prelisovaný cesnak a olivový olej a rezne zmesou potrite. Nechajte postáť asi 15 - 20 minút a potom ich uduste alebo pripravte v pare. Pred servírovaním rezne rozkrájajte na prúžky. Zeleninu umyte. Do misiek alebo tanierov vrstvite šalátové listy, tenké plátky uhorky, ktoré môžete pripravovať škrabkou na zemiaky, kúsky mäsa, namrvené placky, dressing a hoblinky parmezánu.
Tip: Vďaka parenému mäsu, nízkotučnému jogurtu, ktorým nahraďte majonézu a suchými plackami namiesto čerstvého pečiva či krutónov je tento šalát menej kalorický. Ak vymeníte dresing za horčicovo-ančovičkový, dostanete výdatnú obdobu Cezar šalátu.