Netradičný krevetový šalát
Suroviny na 4 porcie
- 1 balenie mini lúpaných kreviet
- šťava z jedného citróna
- 1-2 zelené papriky
- 2 zelená šťavnaté jablká (najlepšie Granny Smith)
- 1 hlávka baby šalátu
- plátok masla
- soľ, mleté čierne korenie
Na dresing:
- 40 ml majonézy
- 40 ml bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
- šťava z jedného citróna
- 2 prelisované strúčiky cesnaku
- soľ
Všetky suroviny na dresing zmiešajte a nechajte postáť pri izbovej teplote. Na panvici rozohrejte maslo a asi minútu na ňom orestujte krevety. Dochuťte ich soľou, korením a citrónovou šťavou. Krevety nechajte pomaly chladnúť na panvici. Načistite a rozkrájajte papriky a jablká, šalát nadeľte na listy. Servírujte krevety aj s omáčkou preložené cez zeleninovo-jablkový šalát, spolu s dresingom a čerstvým pečivom.
Tip: Keďže krevety sú predvarené, stačí ich iba krátko spariť vriacou vodou. Opečené na masle však získajú lahodnejšiu a jemnejšiu chuť.