Farmársky jahňací sendvič s kapustovým šalátom
Suroviny na 4 a viac porcií
- 80 g hnedého cukru
- 1 PL sladkej mletej papriky
- 1 ČL mletého koriandra
- 1/2 ČL mletej rímskej rasce
- štipka kajenského korenia
- 200 ml minerálky alebo vody
- 1 kg vykosteného jahňacieho mäsa
- 40 ml worcesterovej omáčky
- 250 ml paradajkovej šťavy
- 2 strúčiky cesnaku
- 60 ml jablčného octu
- soľ, mleté čierne korenie
Na servírovanie:
- pečivo podľa chuti (žemle, bagety, chlieb)
- kapustový šalát
- hranolčeky
Zmiešajte všetky suché mleté korenia, soľ a polovicu cukru. Zmesou posypte umyté a osušené mäso a prstami ju vmasírujte. Uložte do vzduchotesnej nádoby a odložte na noc do chladničky.
Na druhý deň mäso vložte do pekáča, polejte ho minerálkou a prikryté pečte do úplného zmäknutia. Potom mäso nechajte krátko zapiecť do chrumkava. Hotové mäso rozkrájajte na pásiky, malo by byť ale upečené tak, že sa dá „rozbiť“ dvomi vidličkami na menšie vlákna.
Zahriatím zvyšku cukru, worcesterovej omáčky, paradajkovej šťavy, jablčného octu a prelisovaného cesnaku uvarte omáčku. Tú vylejte do rozkrájaného mäsa a dôkladne premiešajte. Mäso servírujte podľa chuti horúce alebo studené v čerstvom pečive spolu s kapustovým šalátom a hranolčekmi.
Tip: Na klasický kapustový šalát zmiešajte 250 g nasekanej bielej kapusty, 250 červenej kapusty, 1 postrúhanú mrkvu, 1 lahôdkovú cibuľku, zelenú papriku, nasekané pekanové orechy, rascu, 250 g majonézy a 25 ml jablčného octu. Dochuťte soľou a premiešajte.