Ázijská kuracia polievka s rezancami
Suroviny na 4 porcie
- 750 ml kuracieho vývaru
- 250 ml vody
- 2 kuracie prsia
- 1 väčšia mrkva
- hrsť zelených strukov alebo cukrového hrášku
- 2 PL sójovej omáčky
- 2 ČL čili omáčky
- kúsok nastrúhaného zázvoru
- 300 g pohánkových rezancov (soba rezance)
- 1 cibuľa
- 3 PL oleja
- nasekaná koriandrová vňať
- limetka
Zeleninu očistite a rozkrájajte. Kuracie mäso pokrájajte a premiešajte s lyžicou oleja a nastrúhaným zázvorom. Mäso prikryte a odložte marinovať do chladničky. V hrnci rozohrejte zvyšné dve lyžice oleja, pridajte pokrájanú zeleninu a opražte ju na miernom plameni, kým nie je cibuľa sklovitá. Pridajte mäso, krátko opečte a zalejte vývarom. Varte približne 20 až 30 minút alebo kým mäso nezmäkne. Pridajte všetky ostatné ingrediencie a rezance. Varte približne 4 - 5 minút. Nakoniec polievku dochuťte soľou, bylinkami a limetkovou šťavou.
Tip: Polievka je neuveriteľne variabilná. Zeleninu vyberajte podľa chuti a sezóny. Nezabudnite na huby, pór, jarné cibuľky, cesnak. Ak nezoženiete pohánkové cestoviny, pokojne siahnite po pšeničných alebo ryžových. Ak chcete polievku ešte pálivejšiu, pridajte karí pastu.