Pečené jahňacie kotlety s paradajkovou marinádou
Suroviny na 4 porcie
- 600 g cherry paradajok
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 PL medu
- 1 PL balzamikového octu
- 4 PL olivového oleja
- 1 ČL drvenej rasce
- 8 - 12 jahňacích kotletiek (podľa veľkosti)
- 4 arabské alebo indické placky (podľa chuti)
- maslo
- nasekaná koriandrová vňať
- soľ, mleté čierne korenie
Na servírovanie:
- biely jogurt
- vňať koriandra
- jadrá granátového jablka
- krúžky červenej cibule
- baby šalát
Rúru predhrejte na 180 stupňov. Do zapekacej misy vložte paradajky, cesnak, med, ocot, olivový olej a rascu. Pečte v rúre približne 20 minút. Po vybratí nechajte trošku vychladnúť, paradajky roztlačte vidličkou a primiešajte koriandrovú vňať. Na panvici rozohrejte maslo a kotlety opražte z oboch strán do zlatohneda. Potrite ich marinádou, vložte do pekáča alebo zapekacej misy a pečte približne 12 - 15 minút. Po dopečení ich nechajte krátko odležať. Medzitým ohrejte placky a pripravte oblohu. Servírujte kotlety s plackou, dozdobené jogurtom, bylinkami a cibuľou.
Tip: Všetky chute v tomto recepte sa presne dopĺňajú. Ak predsa len nemáte radi čisto sladkastú chuť tejto marinády, pridajte do nej čili papričku alebo pálivé korenie, ktoré jedlo oživí.