Suroviny na 4 porcie
- 400 g špagiet
- 2 - 3 malé baklažány
- 400 g malých cukiet
- 200 g ricotty
- 800 g lúpaných paradajok
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čili paprička
- 2 PL olivového oleja
- 250 ml slnečnicového oleja
- hrsť bazalky
- 150 g parmezánu
- soľ, mleté čierne korenie
Baklažány umyte a rozkrájajte na plátky. Na panvici rozohrejte slnečnicový olej a baklažány na ňom opečte z obidvoch strán. Potom ich vyberte na papierové obrúsky. V inej panvici zahrejte olivový olej a začnite na ňom opekať na kocky alebo krúžky pokrájanú cuketu. Tiež ju vyberte nabok.
Do horúcej panvice pridajte nasekanú čili papričku a cesnak a nakoniec to zalejte sekanými lúpanými paradajkami. Varte asi desať minút.
Medzitým uvarte špagety podľa návodu na obale. Pridajte do panvice cukety, baklažány a nasekanú bazalku.
Po prehriatí odstavte z tepla a vmiešajte do omáčky parmezán. Omáčku dochuťte soľou a korením a vmiešajte do nej špagety a namrvenú ricottu.