Vyskúšajte túto verziu studenej uhorkovej polievky. A ak vynecháte kefír a jogurt (nahradíte ho prípadne mandľovým mliekom) máte raw verziu.
Chilli uhorková polievka je hotová bez varenia do 15 minút. Je veľmi osviežujúca, lahodná, ľahká a navyše chutí skvele. V chladničke vám vydrží aj 2-3 dni.
Potrebujeme:
- 3 poľné uhorky
- hrsť špenátových listov
- 1/3 avokáda (zeleného)
- 2 dcl acidofilného mlieka / gréckeho jogurtu (dá sa aj bez - raw verzia)
- 1-2 dcl vody (podľa toho akú hustú polievku chcete)
- 1 strúčik cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 čajová lyžička balzamikového octu
- 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
- soľ
- sladká paprika
- chilli korenie
Postup:
Uhorky a avokádo si ošúpeme, nakrájame na kocky a ponorným mixérom rozmixujeme s trochou vody a acidofilného mlieka.
Pridáme listy špenátu, prelisovaný cesnak a zvyšok ingrediencií. Mixujeme do hladkej polievkovej textúry.
Dáme schladiť na cca 2hodiny a podávame z chladničky ešte studené.
Polievku môžeme ozdobiť bielym jogurtom a štipkou papriky a chilli korenia.
Dobrú chuť a nazdRAWie !