Koláčiky s hroznom a jogurtovou plnkou
Suroviny na 6 porcií
Na cesto:
- 200 g hladkej múky
- 100 g zmäknutého masla
- 2 PL hustého jogurtu
Na plnku:
- 3 žĺtky
- 170 g jogurtu
- 145 g kryštálového cukru
- 30 g hladkej múky
- hroznový alebo marhuľový džem
- hrozno
Múku, maslo a jogurt zmiešajte a vypracujte cesto. Odložte ho na chvíľku do chladničky. Rúru predhrejte na 150 stupňov. Cesto nadeľte na 6 kúskov a natlačte rovnomerne do formičiek. Dno popichajte vidličkou a dajte piecť na 10-15 minút. Medzitým vyšľahajte žĺtky s cukrom, jogurtom a múkou na plnku. Dno koláčikov potrite po upečení zľahka džemom, rozdeľte náplň a naukladajte hrozno. Opäť vložte do rúry na 25-30 minút dopiecť. Pred servírovaním ozdobte práškovým cukrom, šľahačkou alebo javorovým sirupom.
Tip: Môžete upiecť jeden veľký koláč alebo niekoľko malých koláčikov. Ak nemáte vhodné formičky, môžete krehké cesto nahradiť lístkovým, ktoré jednoducho narežete na štvorce a pritlačíte im rohy, aby plnka nevytiekla.