Rýchly koláč so zemiakmi, paradajkami a syrom
Suroviny na 6 porcií
- 500 g nových zemiakov
- 400 g balenie lístkového cesta
- trošku mlieka na potretie
- 2 - 3 paradajky
- 100 g ovčieho syra
- 2 PL olivového oleja
- rozmarín
- soľ, mleté čierne korenie
Zemiaky uvarte, sceďte a rýchlo schlaďte pod studenou tečúcou vodou. Rúru predhrejte na 220 stupňov. Cesto rozvaľkajte a preložte na plech s papierom na pečenie. Špičkou noža môžete na okraji cesta urobiť ozdobný lem. Stred cesta popichajte vidličkou a celé ho potrite mliekom. Navrstvite naň pokrájané zemiaky, paradajky, syr a rozmarín. Dochuťte soľou a korením a pofŕkajte olivovým olejom. Pečte 20 - 25 minút do zlatista.
Tip: Podľa chuti nahraďte paradajky plátkami červenej alebo bielej cibule alebo papriky.