Zemiaková frittata so slaninou, hubami a vajíčkami
Suroviny na 4 porcie
- 300 g nových zemiakov
- 4 šampiňóny
- 4 vajíčka
- 1 malá cibuľa
- 6 tenkých plátkov prerastenej slaniny
- nasekané bylinky podľa chuti
- soľ, mleté čierne korenie
Zemiaky umyte a rozkrájajte na kolieska. Slaninu rozkrojte na polovice, naukladajte na dno panvice a zapnite sporák. Postupne pridávajte rozkrájanú cibuľu, zemiaky, plátky šampiňónov, opäť zemiaky a soľ a korenie. Opekajte približne 5 - 8 minút a prikryte pokrievkou, aby zmäkli aj zemiaky. Vajíčka v miske rozmiešajte, osoľte a okoreňte a vlejte do panvice. Pridajte bylinky a pečte na malom plameni, pokiaľ nie je frittata hotová aj na povrchu. Ak chcete, môžete ju dať zapiecť pod gril, do rúry alebo ak vám to rúčka panvice nedovolí, jednoducho ju za pomoci taniera alebo druhej panvice preklopte a dopečte vrch. Servírujte so zeleninovým šalátom.
Tip: Namiesto šampiňónov môžete vyskúšať paradajky, papriky alebo cukety. Hotové jedlo môžete dozdobiť nastrúhaným syrom.