Potrebujeme:
príprava 35 minút
Cesto :
- 200 g Hery
- 4 PL práškového cukru
- 4 žĺtky
- 300 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 250 ml vlažného mlieka
Ríbezľový sneh:
- 4 bielky
- 250 g kryštálového cukru
- 2 PL maizeny
- 250 g čerstvých ríbezlí
Postup:
Cesto:
Zmäknutú heru vymiešame s práškovým cukrom, postupne zašľaháme žĺtky, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a po troche za stáleho miešania prilievame mlieko. Upečieme na stredne veľkom plechu 28x37, ktorý vymastíme a vysypeme múkou. Pri teplote 180°C pečieme 20 minút. Vyberieme z rúry. Ešte na teplý koláč natrieme ríbezľový sneh a vrátime späť do rúry.
Ríbezľový sneh:
Zo 4 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do snehu zašľaháme cukor, primiešame maizenu a jemne vmiešame ríbezle. Môžu sa použiť aj mrazené ríbezle. Rozotrieme na upečené cesto. Teplotu znížime na 150°C a dáme naspäť do rúry zaschnúť, pokiaľ nedostane správnu zlatistú farbu. Trvá to asi 15 minút. Necháme vychladnúť a podávame.
Zapojte sa do letnej receptovej súťaže na zena.sme.sk a vyhrajte jeden zo šiestich kávovarov.