Kakaová roláda s tvarohom
Suroviny na viac kusov
Na cesto:
- 5 vajíčok
- 4 PL práškového cukru
- 4 PL polohrubej múky
- 2 PL kakaa
- štipka prášku do pečiva
Na plnku:
- 500g tvarohu
- 1/2 balíčka vanilínového cukru
- 2 PL práškového cukru
Rúru predhrejte na 180 stupňov. Vajíčka oddeľte. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a odložte bokom. Žĺtky vyšľahajte s cukrom do penista a postupne pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec zľahka vareškou vmiešajte do cesta sneh. Ceste rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte 10-15 minút. Všetky suroviny na plnku zmiešajte a zachlaďte. Upečenú roládu preložte na vlhkú utierku a spolu s papierom na pečenie zaviňte a nechajte vychladnúť. Po vychladnutí rozviňte, natrite plnkou a za pomoci odliepajúceho sa papiera na vonkajšej strane ju zviňte naspäť.
Tip: Do stredu rolády môžete pridať i ovocie, zvonka ju môžete poliať čokoládovou polevou.