Fašírky z tofu
Suroviny na 4 porcie
- 400 g tofu
- 2 lyžice masla
- 1 kocka zeleninového bujónu
- 2 mrkvy
- 2 cibule
- 2 vajcia
- 1 lyžička zmesi byliniek – oregano
- tymián
- petržlen
- 5 lyžíc strúhanky
- 4 lyžice oleja
- soľ, mleté korenie
Tofu vidličkou rozpučte a na rozohriatom masle ho asi dve minúty poduste spolu s rozdrobenou kockou bujónu. Potom odstavte z ohňa. Očistenú mrkvu jemne nastrúhajte a vmiešajte k tofu s nadrobno nakrájanou cibuľou. Pridajte vajce, bylinky a strúhanku, rozmiešajte, a dochuťte soľou a korením. Soľ používajte opatrne, lebo je jej dosť aj v bujóne. Navlhčenými rukami vytvarujte karbonátky a usmažte ich na oleji z každej strany asi 5 minút.
Tip: Namiesto obyčajnej strúhanky môžete použiť kukuričnú, neobsahuje lepok, je ľahšia a menej nasáva tuk.
Vyskúšajte osvedčené čitateľské recepty z Naničmama.sk