Pikantné cestoviny s paradajkami
Suroviny na 4 porcie
- 360 g dlhých cestovín (špagety, tagliatelle...)
- 50 g masla
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 malé čili papričky
- 400 g paradajok
- 200 ml zeleninového vývaru
- 2 PL paradajkového pretlaku
- 1 ČL cukru
- soľ, mleté čierne korenie
- parmezán
Paradajky sparte, ošúpte a rozkrájajte na kocky. Môžete použiť i paradajky z konzervy. Čili papričky pozdĺžne rozkrojte, odstráňte z nich semienka a nakrájajte na malé kocky. Na panvici rozpustite maslo, na ktorom smažte približne 4 minúty nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.
Pridajte papričky a prudko smažte ešte aspoň 2 minúty. Nakoniec primiešajte paradajky, vlejte vývar, stiahnite plameňa nechajte dusiť približne 10 minút. Hotovú omáčku rozmixujte alebo prepasírujte, vlejte do hlbokej panvice, dochuťte soľou, korením, cukrom a pretlakom a opäť priveďte k varu. Podľa potreby zredukujte.
Cestoviny uvarte podľa návodu na obale, sceďte a vmiešajte do omáčky. Servírujte horúce. Pokrm môžete dozdobiť nastrúhaným syrom alebo kúskami opečenej slaniny.