• Móda a krása
  • Láska, vzťahy
  • Zdravie a štíhla línia
  • Deti a rodina
  • Osobnosti
  • Recepty
  • Rady a tipy
  • Horoskopy
  • Naničmama
  • Zľavy
  • Zoznámenie
  • Ovocné koláče

    Vydané 4. 7. 2010 o 11:05

    Hodia sa k raňajšej káve, k popoludňajšiemu čaju alebo ako sladká bodka za výdatným nedeľným obedom.

    Foto: Stock.XCHNG

    Hodia sa k raňajšej káve, k popoludňajšiemu čaju alebo ako sladká bodka za výdatným nedeľným obedom.

    Ríbezľový koláč s marcipánom
    suriviny na 18 kúskov

    Poleva:

    • 200 g mäkkej marcipánovej masy
    • 200 ml mlieka
    • 100 ml šľahačky
    • 3 vajíčka

    Plnka:

    • 500 g ríbezlí

    Mrvenička:

    • 300 g múky
    • 100 g práškového cukru
    • ½ ČL škorice
    • soľ
    • 175 g masla

    Tvarohovo-olejové cesto:

    • 300 g múky
    • 3 ČL prášku do pečiva
    • 200 g nízkotučného tvarohu
    • 75 ml mlieka
    • 75 ml oleja
    • 50 g cukru
    • soľ
    • balíček vanílinového cukru
    • vajce

    Marcipán pokrájame na kocky. Mlieko, šľahačku a marcipán vložíme do hrnca a za stáleho miešania varíme, kým sa marcipán nerozpustí. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Primiešame vajcia. Ríbezle umyjete a vidličkou odstopkujeme. Na mrveničku zmiešame múku, práškový cukor, škoricu a soľ. Primiešame rozpustené maslo. Zmes spracujeme dvoma vidličkami na mrveničku. Cesto: Zmiešame prášok do pečiva s múkou. Pridáme tvaroh, mlieko, olej, cukor, soľ, vanílinový cukor a vajce a vymiesime cesto. Rozvaľkáme cesto a rozložíme na pomastenom plechu. Polejeme marcipánovou polevou, na ktorú rozložíme ríbezle. Posypeme mrveničkou. Pečieme v rozohriatej rúre na 190 ºC 35 minút.


    Ovocný koláč s vanilkovým pudingom
    suroviny na 20 kúskov

    • Balenie vanilkového pudingu
    • 40 g cukru
    • 500 ml mlieka obr_1.jpg
    • 2 kg miešaného ovocia podľa chuti (jahody, maliny, čučoriedky, ríbezle, brusnice)

    Cesto:

    • 150 g margarínu
    • 100 g cukru
    • balíček vanilínového cukru
    • soľ
    • 2 vajcia
    • 200 g múky
    • ČL prášku do pečiva
    • balíček tortovej polevy (želatíny) v prášku
    • 250 ml červenej ovocnej šťavy

    Rozpustíme margarín, primiešame doň cukor, vanilínový cukor, soľ a vajcia. Múku preosejeme s práškom do pečiva, zmiešame spolu s ostatnými ingredienciami a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme a rozložíme na pomastený plech. Vo vyhriatej rúre na 180 ºC pečieme 20 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Pudingový prášok vymiešame s cukrom a mliekom, pripravíme puding podľa návodu. Hotový puding vlejeme do misy a prikryjeme fóliou, aby nestuhol. Umyjeme a odstopkujeme ovocie. Potrieme upečený korpus pudingom a posypeme ovocím. Tortovú polevu zmiešame s ovocnou šťavou a pripravíme podľa návodu. Polejeme ňou ovocie a necháme stuhnúť.

    Katarína Lešková | FOTO - Isifa, Stock.XCHNG

    Ďalšie novinky

    Čo vás čaká v novom čísle magazínu smeŽeny

    Prečítajte si ako sa správne starať o pleť a ako pristupovať k citlivej pleti a poradíme vám čím sa môžete prejesť ku kráse.

    Rady pre čerstvo zamilovaných

    Nová láska je väčšinou krásna, ale aj plná neistoty.

    Hlavné správy

    Z DOMOVA

    ÚPN zverejnil 500 mien príslušníkov ŠtB

    Na stránke ústavu sú civilné mená aj priezviská ľudí z banskobystrickej správy ŠtB. Koncom roka by mali obdobie normalizácie uzavrieť zverejnením záznamov bratislavskej.

    EKONOMIKA.SME.SK

    Spoplatnený obsahPre dlh nesmie vláda siahnuť na 300 miliónov

    Dlh Slovenska vlani narástol na 55,4 percenta HDP. Vláda musí podľa dlhovej brzdy škrtnúť rozpočtové výdavky.

    Z DOMOVA

    Spoplatnený obsahViete si predstaviť Rusko v Únii? (pýtame sa pred eurovoľbami)

    Kandidátov na europoslancov sme sa spýtali: Viete si predstaviť Rusko v Únii?

    KOMENTÁR RÓBERTA ONDREJCSÁKA

    Spoplatnený obsahKremeľ za mesiac zmenil Európu, a Slovensko to stále nechápe

    Slovenské elity si doteraz neuvedomili, aká zmena sa udiala zásahom Moskvy na Ukrajine.