• Móda a krása
  • Láska, vzťahy
  • Zdravie a štíhla línia
  • Deti a rodina
  • Osobnosti
  • Recepty
  • Rady a tipy
  • Horoskopy
  • Naničmama
  • Zľavy
  • Zoznámenie
  • Ovocné koláče

    Vydané 4. 7. 2010 o 11:05 Autor: Katarína Lešková | FOTO - Isifa, Stock.XCHNG

    Hodia sa k raňajšej káve, k popoludňajšiemu čaju alebo ako sladká bodka za výdatným nedeľným obedom.

    Foto: Stock.XCHNG

    Hodia sa k raňajšej káve, k popoludňajšiemu čaju alebo ako sladká bodka za výdatným nedeľným obedom.

    Ríbezľový koláč s marcipánom
    suriviny na 18 kúskov

    Poleva:

    • 200 g mäkkej marcipánovej masy
    • 200 ml mlieka
    • 100 ml šľahačky
    • 3 vajíčka

    Plnka:

    • 500 g ríbezlí

    Mrvenička:

    • 300 g múky
    • 100 g práškového cukru
    • ½ ČL škorice
    • soľ
    • 175 g masla

    Tvarohovo-olejové cesto:

    • 300 g múky
    • 3 ČL prášku do pečiva
    • 200 g nízkotučného tvarohu
    • 75 ml mlieka
    • 75 ml oleja
    • 50 g cukru
    • soľ
    • balíček vanílinového cukru
    • vajce

    Marcipán pokrájame na kocky. Mlieko, šľahačku a marcipán vložíme do hrnca a za stáleho miešania varíme, kým sa marcipán nerozpustí. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Primiešame vajcia. Ríbezle umyjete a vidličkou odstopkujeme. Na mrveničku zmiešame múku, práškový cukor, škoricu a soľ. Primiešame rozpustené maslo. Zmes spracujeme dvoma vidličkami na mrveničku. Cesto: Zmiešame prášok do pečiva s múkou. Pridáme tvaroh, mlieko, olej, cukor, soľ, vanílinový cukor a vajce a vymiesime cesto. Rozvaľkáme cesto a rozložíme na pomastenom plechu. Polejeme marcipánovou polevou, na ktorú rozložíme ríbezle. Posypeme mrveničkou. Pečieme v rozohriatej rúre na 190 ºC 35 minút.


    Ovocný koláč s vanilkovým pudingom
    suroviny na 20 kúskov

    • Balenie vanilkového pudingu
    • 40 g cukru
    • 500 ml mlieka obr_1.jpg
    • 2 kg miešaného ovocia podľa chuti (jahody, maliny, čučoriedky, ríbezle, brusnice)

    Cesto:

    • 150 g margarínu
    • 100 g cukru
    • balíček vanilínového cukru
    • soľ
    • 2 vajcia
    • 200 g múky
    • ČL prášku do pečiva
    • balíček tortovej polevy (želatíny) v prášku
    • 250 ml červenej ovocnej šťavy

    Rozpustíme margarín, primiešame doň cukor, vanilínový cukor, soľ a vajcia. Múku preosejeme s práškom do pečiva, zmiešame spolu s ostatnými ingredienciami a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme a rozložíme na pomastený plech. Vo vyhriatej rúre na 180 ºC pečieme 20 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Pudingový prášok vymiešame s cukrom a mliekom, pripravíme puding podľa návodu. Hotový puding vlejeme do misy a prikryjeme fóliou, aby nestuhol. Umyjeme a odstopkujeme ovocie. Potrieme upečený korpus pudingom a posypeme ovocím. Tortovú polevu zmiešame s ovocnou šťavou a pripravíme podľa návodu. Polejeme ňou ovocie a necháme stuhnúť.

    Ďalšie novinky

    Spôsoby, ako cvičiť a chudnúť, keď ste leniví

    Dokážu stroje, ktoré stimulujú svalstvo alebo zvyšujú teplotu tela nahradiť skutočné cvičenie?

    Celebrity, ktoré majú vyhranený vkus na partnerov

    U niektorých mužov a žien je ľahké predpokladať, ako bude vyzerať ich partner. Vyberajú si totiž polovičku na základe istých vlastností či fyzických predpokladov. Nájdeme takých aj medzi známymi osobnosťami.

    Hlavné správy

    SPORT.SME.SK

    Žampovci definitívne zostávajú Slovákmi

    Vždy sme boli Slováci. Ide nám o systém lyžiarskej asociácie, o poriadok financovania, povedal Tomáš Žampa.

    TECH.SME.SK

    Ako dlho by trvalo, ak by človek padal cez celú planétu?

    Vedci urobili nový prepočet: bolo by to kratšie.

    SPORT.SME.SK

    Spoplatnený obsahBetónový Charlie sa cítil byť Slovákom

    Legendárny hráč amerického futbalu nastavil latku budúcim obrancom aj útočníkom.

    DNES PÍŠE MARTIN KASARDA

    Spoplatnený obsahMinulosť je zbytočná

    V spoločnosti sa vytvára akési intelektuálne zdanie, že kto sa vyzná v minulosti, je čosi viac. A to je nebezpečný jav.