• Móda a krása
  • Láska, vzťahy
  • Zdravie a štíhla línia
  • Deti a rodina
  • Osobnosti
  • Recepty
  • Rady a tipy
  • Horoskopy
  • Naničmama
  • Zľavy
  • Zoznámenie
  • Ovocné koláče

    Vydané 4. 7. 2010 o 11:05

    Hodia sa k raňajšej káve, k popoludňajšiemu čaju alebo ako sladká bodka za výdatným nedeľným obedom.

    Foto: Stock.XCHNG

    Hodia sa k raňajšej káve, k popoludňajšiemu čaju alebo ako sladká bodka za výdatným nedeľným obedom.

    Ríbezľový koláč s marcipánom
    suriviny na 18 kúskov

    Poleva:

    • 200 g mäkkej marcipánovej masy
    • 200 ml mlieka
    • 100 ml šľahačky
    • 3 vajíčka

    Plnka:

    • 500 g ríbezlí

    Mrvenička:

    • 300 g múky
    • 100 g práškového cukru
    • ½ ČL škorice
    • soľ
    • 175 g masla

    Tvarohovo-olejové cesto:

    • 300 g múky
    • 3 ČL prášku do pečiva
    • 200 g nízkotučného tvarohu
    • 75 ml mlieka
    • 75 ml oleja
    • 50 g cukru
    • soľ
    • balíček vanílinového cukru
    • vajce

    Marcipán pokrájame na kocky. Mlieko, šľahačku a marcipán vložíme do hrnca a za stáleho miešania varíme, kým sa marcipán nerozpustí. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Primiešame vajcia. Ríbezle umyjete a vidličkou odstopkujeme. Na mrveničku zmiešame múku, práškový cukor, škoricu a soľ. Primiešame rozpustené maslo. Zmes spracujeme dvoma vidličkami na mrveničku. Cesto: Zmiešame prášok do pečiva s múkou. Pridáme tvaroh, mlieko, olej, cukor, soľ, vanílinový cukor a vajce a vymiesime cesto. Rozvaľkáme cesto a rozložíme na pomastenom plechu. Polejeme marcipánovou polevou, na ktorú rozložíme ríbezle. Posypeme mrveničkou. Pečieme v rozohriatej rúre na 190 ºC 35 minút.


    Ovocný koláč s vanilkovým pudingom
    suroviny na 20 kúskov

    • Balenie vanilkového pudingu
    • 40 g cukru
    • 500 ml mlieka obr_1.jpg
    • 2 kg miešaného ovocia podľa chuti (jahody, maliny, čučoriedky, ríbezle, brusnice)

    Cesto:

    • 150 g margarínu
    • 100 g cukru
    • balíček vanilínového cukru
    • soľ
    • 2 vajcia
    • 200 g múky
    • ČL prášku do pečiva
    • balíček tortovej polevy (želatíny) v prášku
    • 250 ml červenej ovocnej šťavy

    Rozpustíme margarín, primiešame doň cukor, vanilínový cukor, soľ a vajcia. Múku preosejeme s práškom do pečiva, zmiešame spolu s ostatnými ingredienciami a vypracujeme cesto. Cesto rozvaľkáme a rozložíme na pomastený plech. Vo vyhriatej rúre na 180 ºC pečieme 20 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Pudingový prášok vymiešame s cukrom a mliekom, pripravíme puding podľa návodu. Hotový puding vlejeme do misy a prikryjeme fóliou, aby nestuhol. Umyjeme a odstopkujeme ovocie. Potrieme upečený korpus pudingom a posypeme ovocím. Tortovú polevu zmiešame s ovocnou šťavou a pripravíme podľa návodu. Polejeme ňou ovocie a necháme stuhnúť.

    Katarína Lešková | FOTO - Isifa, Stock.XCHNG

    Ďalšie novinky

    Hrajte sa znova s tieňmi vďaka látkovým roletám. Sú späť!

    Látkové rolety sa vracajú a valcujú žalúzie aj záclony.

    Pablo Picasso mal zbierku obrazov aj mileniek

    Slávny umelec po sebe zanechal 1900 obrazov, o trochu menej mileniek a dve manželky. Dora Maarová stála pri zrode jeho najslávnejšieho diela Guernica.

    Hlavné správy

    EKONOMIKA.SME.SK

    Spoplatnený obsahZáchranka doviezla pacienta, nemocnica ho nechala čakať 114 minút

    Až dve hodiny čakali vlani záchranári, kým im komárňanská nemocnica prijala pacienta s chorým srdcom.

    ZAHRANIČIE

    Čo vieme a nevieme o lete MH-17 (infografika)

    Pozrite si na všetky informácie o zostrelení malajzijského stroja nad Ukrajinou.

    KOMENTARE.SME.SK

    Spoplatnený obsahNemecký štandard pre Slovensko

    Ak je niečo úspešné vo viacerých krajinách, môže to fungovať aj na Slovensku.

    Z DOMOVA

    Spoplatnený obsahNa východe loví šakal. Mýlia si ho s líškou, nahrádza vlky

    Výskyt na našom území považujú odborníci za výnimočný, ale nie za nezvyčajný.