Potrebujete:
0,5 kg čerstvej fazuľky,
3 lyžice masla,
2 lyžice polohrubej múky,
4 dl mlieka,
3 lyžice strúhaného syra,
3 vajcia,
soľ
Postup:
Z fazuľky odstránime vlákna, umyjeme a uvaríme v osolenej vode. Scedíme a necháme odkvapkať. Dáme ju do sklenenej ohňovzdornej misy s 1 lyžičkou masla. Zahrievame na sporáku, aby sa všetka voda s fazuľky vyparila. Z dvoch lyžíc masla a múky urobíme bledú zápražku, zalejeme ju mliekom, osolíme a varíme až omáčka zhustne a oddeľuje sa od kastróla. Do čiastočne vychladnutej omáčky pridáme 3 lyžice strúhaného syra, postupne primiešame žĺtky a napokon hustý sneh z troch bielkov. Nalejeme na fazuľku, pokvapkáme maslom, posypeme strúhaným syrom a v rúre pečieme asi 30 minút.