Prekladané zemiakové pagáče
Klasické pagáčiky z kysnutého cesta a so zemiakmi môžete variovať na mnoho spôsobov. Stačí, ak ich posypete syrom, semiačkami, oškvarkami alebo korením.
Slané pagáčiky s kyslou smotanou
Najlepšie slané pagáčiky so smotanou posypané semiačkami často zmiznú zo sviatočného stola ako prvé.
Bryndzové pagáče
Bryndzové pagáčiky sú jednoduché a raz-dva hotové. Jemnosť im pridáva šľahačková smotana.
Výborné zemiakové pagáče
So syrom, rascou, sezamom alebo len čisté. Vždy sú však ľahké ako pierko a potešia počas sviatkov aj všedných dní.
Oškvarkové pagáče
Klasické kysnuté oškvarkové pagáčiky sú síce náročnejšie na prípravu, ale výsledok stojí za to.
Slané pagáčiky s tvarohom
Len päť surovín, ktoré si večer vypracujete na ceste, sa na druhý deň premenia na tieto fantastické slané dobroty.
Pivné pagáčiky
Už ste niekedy počuli o pagáčikoch, do ktorých sa pridáva pivo? Rozhodne ich treba vyskúšať!
Syrovo-zemiakové pagáčiky
Varené zemiaky, tvrdý syr, mlieko, droždie, tuk a múka. Ak sa bojíte prekladania cesta, jednoducho ho po naplnení syrom zrolujte do rolády a po chvíľke opäť rozvaľkajte.
Výborné slané juhoslovanské koláče
Nezvyčajné slané koláčiky plnené slaným krémom. Príprava je jednoduchá, no výsledok ohromný.
Zemiakové lístkované pagáčiky
Aj tento recept je klasický, obľúbený a overený.