Suroviny:
- 4 PL olivového oleja
- 1 veľká cibuľa nakrájaná na drobno
- 1 ČL čerstvého tymianu
- 2 ČL petržlenu
- 500 g cukety
- 5 veľkých vajec
- ½ ČL soli
- ½ hrnčeka strúhaného parmezánu
- čierne korenie
Postup:
1. Na panvici ohrejte dve čajové lyžičky olivového oleja, pridajte nakrájanú cibuľu a tymian a pražte do sklovita. Pridajte cuketu nakrájanú na drobné kocky alebo plátky, panvicu zakryte pokrievkou a 10 až 12 minút duste. Tesne pred skončením dusenia ešte pridajte trocha čerstvého tymianu.
2. Zmes prelejte do sitka, nechajte ju v ňom vychladnúť a odkvapkať prebytočnú vodu.
3. V miske zmiešajte vajcia vidličkou, pridajte soľ, čierne korenie a parmezán. Prilejte cuketovú zmes a zmiešajte.
4. Na ďalšiu panvicu nalejte zvyšok olivového oleja a keď bude vyhriata, vylejte na ňu hotovú zmes. Pečte pomaly na miernom ohni približne 12 až 15 minút. Z každej strany pečte frittatu šesť minút.
Tip: Ak sa vám nedarí frittatu otáčať, môžete ju upiecť aj v rúre. Čerstvé bylinky môžete nahradiť sušenými, no v polovičnom množstve.