Potrebujeme:
- 400 g hovädzej roštenky
- 1 menšiu brokolicu
- 1 šálku pohánky
- 3 strúčiky cesnaku
- 4 PL zázvoru
- hovädzí vývar
- 2 PL sójovej omáčky
- 2 PL masla
- olej
- mleté čierne korenie
- soľ.
Postup:
Pohánku prepláchneme a 8 minút varíme v jeden a pol násobku vývaru s maslom. Odstavíme a prikryté necháme dôjsť.
Na oleji opečieme zázvor pokrájaný na drobné rezance, pridáme posekaný cesnak, a pokrájanú hovädzinu.
Na prudkom ohni krátko opražíme a vyberieme bokom. Ak nemáte dosť silný plameň, tak radšej to urobte na dvakrát.
Výpek podlejeme asi 1 dl vývaru a pridáme sójovú omáčku a brokolicu rozobranú na menšie ružičky.
Za stáleho miešania povaríme 2 – 3 minúty, osolíme, okoreníme, pridáme späť mäso, zosilníme plameň a zamiešame odcedenú pohánku.