Suroviny:
- tekvica hokkaido
- šálka mlieka
- nastrúhané jablko
- šálka strúhaného kokosu
- 2 vajcia
- kokosový olej
- trstinový cukor
- 1 ČL škorice
- kypriaci prášok do pečiva
- 2 šálky hladkej špaldovej múky
1. Tekvicu umyjeme, zbavíme semienok a dužiny a nakrájame na mesiačiky aj so šupkou. Poukladáme na plech a dáme piecť do rúry pri teplote 180 stupňov, kým nezmäkne.
2. Približne po dvadsiatich minútach vložíme tekvicu do mixéra, zalejeme mliekom a rozmixujeme na hladké pyré, ktoré vylejeme do väčšej misy. Pridáme nastrúhané jablko, strúhaný kokos, vajíčka, trochu kokosového oleja a trstinový cukor. Múku zmiešame s práškom do pečiva a škoricou a vmiešame do tekvicovej hmoty.
3. Hotovým cestom naplníme formičky na muffiny a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 40 minút.
Tip: Do cesta môžeme pridať aj sušené ovocie podľa chuti, napríklad hrozienka alebo papáju.