Suroviny:
- 375 g masla
- 260 g trstinového cukru
- 3 vajcia
- 250 g hladkej múky
- 2 ČL kypriaceho prášku
- 80 g kakaa
- 200 ml mlieka
Na čokoládovú polevu:
- 150 g čokolády
- 125 g šľahačkovej smotany
- Rúru vyhrejeme na 160 stupňov. V miske vymiešame ručným šľahačom maslo a cukor do peny, postupne pridáme vajcia, múku, kypriaci prášok, kakao a mlieko. Všetko spolu dobre vyšľaháme.
- Cesto vlejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie. Pečieme hodinu a desať minút, potom skúsime do korpusu zapichnúť špáradlo. Ak na ňom cesto nezostane prilepené, môžeme vytiahnuť tortu z rúry.
- Tortu necháme desať minút vychladnúť a potom vyberieme z formy. Polejeme ju čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme tak, že v hrnci na miernom plameni rozpustíme rozlámanú čokoládu v smotane. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí, odstavíme a necháme desať minút vychladnúť. Potom polevou potrieme tortu.
Tip: Tortu môžeme ozdobiť ovocím podľa chuti – jahodami, čerešňami, malinami alebo brusnicami.
Autor: smeŽeny