Potrebujeme:
- 2 šálky cukrového hrášku
- 1 mrkvu
- 1 šálku šampiňónov
- 300 g teľacieho stehna
- 1 mladú cibuľku
- 2 strúčiky cesnaku
- olej
- 2 PL nasekaného čerstvého zázvoru
- 2 zarovnané PL škrobu
- 2 PL tmavej sójovej omáčky
- drvené čili
- soľ
Postup:
Mäso nakrájame na tenšie pásiky, obalíme v škrobe, čili a v sójovej omáčke. Nechám aspoň 30 minút marinovať.
Na oleji opražíme nadrobno nasekaný cesnak (len krátko, aby nezhorkol), pridáme nakrájané šampiňóny, mrkvu a cibuľku. Opražíme asi 3 minúty, kým nepovolí a ešte minútu spolu s umytým hráškom. Odložíme bokom.
Mäso opražíme na dymiacom oleji spolu so zázvorom a napokon podávame so zeleninou a basmati ryžou.