Potrebujeme:
- 3 vajcia
- 3 lyžice dobrej bryndze
- mladú cibuľku alebo pažítku
- lyžičku masla
- lyžičku masti
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup:
Vajcia v miske mierne osolíme a pridáme čerstvo zomleté korenie. Vajíčka len zľahka premiešame, aby bola omeleta nadýchaná – nešľaháme!
Do panvice dáme masť a maslo, a keď je tuk horúci, vylejeme vajíčka s nasekanou pažítkou alebo cibuľkou.
Opečený okraj omelety pravidelne presúvame do stredu a tekuté vajíčka prelievame k obvodu panvice, čím rýchlejšie získame polotekutú konzistenciu.
Hotovú omeletu dáme na tanier, potrieme ju bryndzou zmiešanou s maslom a zrolujeme. Vhodné na raňajky
alebo aj ako teplé predjedlo.