Potrebujeme:
- kvalitnú cestovinu zo semoliny (fettuccine)
- zväzok bielej špargle
- 2 dl smotany
- 200 g postrúhaného eidamu
- 1 hlávku cesnaku
- šťavu z 1 citróna
- maslo
- pažítku
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup:
Cesnak rozkrojíme a upečieme v rúre do ružova. Olúpanú špargľu krátko obvaríme vo vriacej vode ochutenej citrónom, soľou a maslom.
Na dvoch polievkových lyžiciach masla krátko opražíme opečený posekaný cesnak, zalejeme smotanou, necháme prevrieť, pridáme syr, a rozpustíme ho pri nízkej teplote.
Okoreníme, prípadne i osolíme, pridáme na menšie kusy pokrájanú obvarenú špargľu, pažítku
a cestovinu. Zmiešame a podávame teplé.