Potrebujeme:
Na 2 korpusy:
- 3 šálky kvalitných ovsených vločiek
- 2 vajcia
- 3 PL javorového sirupu
- 3 PL oleja
- 1,5 šálky kokosového mlieka
- štipku soli
Na plnku:
- 400 g lučiny
- 200 g kyslej smotany
- 1 vanilkový cukor
- 2 šálky pokrájaných jahôd
- 3 vajcia
- 3 PL medu
- 1 čl vanilkovej esencie
Postup:
Vločky necháme napučať v kokosovom mlieku 30 – 40 minút - mali by spotrebovať takmer všetko mlieko. Potom k nim pridáme rozšľahané vajcia, javorový sirup, olej a soľ a všetko rovnomerne zmiešame.
Polovicu zmesi rovnomerne roztrieme na dno formy a pečieme asi 20 minút pri 180 °C. Vyberieme a čiastočne stuhnuté cesto lyžicou postupne vytláčame na zvislé okraje misy tak, aby vznikol asi trojcentimetrový okraj. Rovnomerne upravíme aj ploché dno korpusu a pečieme ďalších 10 minút pri 200 °C. Necháme vychladnúť.
Do rozšľahaných vajec pridáme všetko okrem jahôd a rovnomerne vymiešame. Jahody nakrájame na menšie kusy a zamiešame do syrovej plnky až tesne predtým, ako ju nalejeme do korpusu. Pečieme 50 minút pri 180 °C a v teplej rúre necháme ešte aspoň 10 minút.